Președintele Parlamentului, Adrian Candu, și-a lăudat colegii de partid, însă un accent deosebit l-a pus pe deputatul Constantin Țuțu, care potrivit lui Candu este un favorit de-al său. Laudele au fost împărțite în cadrul discursului ținut în cadrului unui forum al PDM la Căușeni.

„…Și oameni puternici și luptători, luptători în sensul direct al acestui cuvânt. Și aici mă refer și la unul de care s-a vorbit foarte mult în această sală și care vă spun sincer este și un favorit de-al meu – este Constantin Țuțu. Pe care l-am cunoscut văzându-l în luptă înainte de a fi membru din echipa partidului Democrat și m-am bucurat să-l văd printre noi, în echipă, în primele lupte ale lui politice în 2010. L-am văzut cum a crescut, în sens a tot ceea ce spunea și doamna dirigintă: al diplomației, a comunicării, a limbajului pe care îl folosește. Și vreau să spun că a ajuns un politician foarte bun așa cum a fost și este un luptător. Un luptător pe ring, dar este și un luptător adevărat și vreau să vă spun doamnă dirigintă, doamnă profesoară că a-ți crescut într-adevăr un elev bun care a ajuns astăzi cu rezultate deosebite. Și eu sunt mândru să fac parte dintr-o echipă alături de el…”, a declarat Candu.

Precizăm că deși campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 încă nu s-a început, deputatul Țuțu a început să fie foarte activ în suburbiile Chișinăului și să fie vizibil și pe rețele de socializare privind acțiunile la care participă: serată la grădiniță, acte de caritate sau lansarea unei noi rute de troleibuz. Autorii unui studiu susțin că acesta s-ar pregăti pentru a candida pe Circumscripția nr. 33 (Băcioi, Codru, Durlești, Sângera, Trușeni).