Bărbatul din Hîncești, care a fost cercetat pentru că și-a violat și maltratat fiinca de 13 ani, a fost condamnat la detenție pe un termen de 20 de ani. Potrivit procurorilor, instanța i-a dictat pedeapsa pentru viol şi acţiuni violente cu caracter sexual, săvârşite asupra fiicei sale minore.

„Potrivit probelor prezentate de procurori, totul s-a întâmplat în toamna anului 2015, când bărbatul, în repetate rânduri şi-a abuzat sexual fiica, în vârstă de 13 ani. De fiecare dată, victima era batjocorită şi ameninţată cu moartea în caz că va povesti cuiva despre cele întâmplate. Totul a avut loc în timp ce mama fetei, împreună cu fiica mai mare, erau plecate la muncă într-un alt raion, iar victima cu fratele mai mic rămâneau în grija tatălui”, informează Procuratura Generală printr-un comunicat

Adevărul a ieşit la iveală la finele anului 2015, atunci când tatăl a maltratat-o pe mama copilei şi a bătut-o şi pe fetiţă. Atunci, minora i-a scris un mesaj fratelui mai mare, care se afla la muncă peste hotare şi căruia i-a descris coşmarul prin care a trecut. Mama copilei, care nu ştia despre chinurile fetei, s-a adresat la poliţie, pe acest caz fiind pornită o cauză penală, iar agresorul reţinut, precizează procurorii.

În cadrul audierilor, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, nu şi-a recunoscut vina.

Sentinţa nu este definitivă, ea poate fi atacată în instanţa ierarhic superioară.