Potrivit bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 10 decembrie 2018 erau în evidenţă 11486 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Drochia - 30, și Fălești - 24.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2136 locuri de muncă vacante, constituind cca 19% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 9350 locuri de muncă, ce constituie 81% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste trei mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorii necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (568), hamal (189), ajutor de educator, femei de serviciu ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.