/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Două gimnazii din Moldova au primit granturi de peste 100 de mii de dolari, din partea Japoniei. Cum vor fi folosiți banii

missing
11 decembrie 2018, ora 09:41

Două gimnazii din Republica Moldova sunt beneficiare a două granturi în valoare totală de peste 100 de mii de dolari, din partea Guvernului Japoniei. Este vorba despre gimnaziul din satul Pelinia, raionul Drochia și Gimnaziului din satul Domulgeni, raionul Florești.

Banii sunt oferiți prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Astfel, Gimnaziul din satul Pelinia va beneficia de un grant în valoare de 75 037 USD. Din aceste fonduri urmează să fie renovate acoperișul și fundamentul clădirii instituției. Cel de-al doilea grant, în sumă de 48 310 USD, va merge către Gimnaziul din satul Domulgeni și va contribui la renovarea cantinei și a bucătăriei instituției.

Contractele de acordare a asistenței financiare au fost semnate ieri, la Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC).

„Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008. Pe parcursul a 10 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului „Kusanone”, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare totală de 523 532 USD, în cadrul mai multor instituţii de învățământ”, informează MECC.

Beneficiari ai proiectelor Kusanone” au fost și instituțiile de cultură. Astfel, prin intermediul acestui program, în anul 2013, Biblioteca Naţională pentru Copii ,,Ion Creangă” a lansat Bibliobusul pentru Copii – prima bibliotecă mobilă din Republica Moldova, iar în 2016 Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a obținut un grant pentru dotarea cu echipamente multimedia, precizează MECC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram