/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Elevii din Moldova au adus acasă o medalie de argint și cinci medalii de bronz de la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

11 decembrie 2018, ora 12:31

Medaliat cu argint la acest concurs este Ştefan Nicov, elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălți. Medaliile de bronz au fost obținute de către Adelina Andrei, Vladimir Purice, Marius Frija, Valerian Mocreac, Victor Șotropa, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din or. Durlești, mun. Chișinău.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori au participat 255 de elevi din 47 de țări ale lumii, la competiție fiind admiși doar elevii până la vârsta de 15 ani. Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și trei profesori:

– Adelina Andrei, elevă în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;
– Vladimir Purice, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;
– Marius Frija, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;
– Ștefan Nicov, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Bălți;
– Valerian Mocreac, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;
– Victor Șotropa, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;
– Ion Bulimestru, doctor în chimie, conferențiar universitar, șef departament Chimie, Universitatea de Stat din Moldova;
– Sergiu Cârlig, cercetător științific, Institutul de Fizică Aplicată;
– Anna Moldovan, asistent universitar, Facultatea de Biologie și Pedologie, Universitatea de Stat din Moldova.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum şi Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram