Pentru efortul depus în dezvoltarea TV8, Natalia Morari a câștigat premiul pentru jurnaliști „Pavel Seremet”. Acesta a fost oferit la Tbilisi de Forumul Societății Civile din Parteneriatul Estic. Potrivit organizatorilor, premiul semnifică realizările majore în domeniul libertății presei și luptei împotriva încălcării drepturilor omului.

În discursul său de acceptare a premiului, Natalia Morari a vorbit despre campaniile de discreditare a mass-mediei independente din Moldova și a lăudat jurnaliștii care dau dovadă de curaj în reflectarea corectă a realității.

Vreau să împart acest premiu cu oamenii din Republica Moldova, care încă au curaj să vorbească cu voce tare în țara mea, chiar dacă acest lucru devine din ce în ce mai dificil. Mulțumesc!”, Natalia Morari, moderatoarea TV8.

Premiul este la a treia ediție și a fost instituit în onoarea jurnalistului de investigație din Ucraina, Pavel Șeremet, care a murit, în 2016, în urma unei atentat cu bombă. De-a lungul carierei sale, acesta a fost un critic acerb al Kremlinului, dar și al liderului de la Minsk, fapt pentru care a fost condamnat la doi ani de închisoare fiind acuzat că ar fi primit bani de la serviciile secrete străine.

Reporter: Diana Popa