Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în urma unui atac armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg. Focul a fost deschis în apropierea Târgului de Crăciun. Liderii opoziției Andrei Năstase și Maia Sandu, care se aflau în Strasbourg la momentul producerii incidentului, au anunțat pe o rețea de socializare că sunt bine.

Potrivit Mediafax, autorităţile franceze l-au indetificat pe făptaș și căutările lui continuă. Poliţia a fost implicată într-un schimb de focuri cu autorul atacului şi se presupune că acesta este rănit. Autorităţile susţin că individul figurează în baza de date a persoanelor suspecte şi că poliţia a vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.

Premierul Franţei, Édouard Philippe, a anunţat activarea celulei interministeriale de criză pentru suplimentarea măsurilor de securitate.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a trimis de urgenţă, marţi seară, pe ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, la Strasbourg.

Autorităţile franceze analizează ipoteza unui act terorist în cazul atacului din oraşul Strasbourg, anunţă surse citate de postul FranceInfo. „Este analizată ipoteza unui atac terorist”, a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze.

Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.