/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Candu explică de ce nu începe procedura de demitere a șefului statului

missing
12 decembrie 2018, ora 15:18

Candu spus că direcția juridică a Parlamentului a pregătit săptămâna trecută o notă informativă cu toate procedurile care există și ce înseamnă în complexitatea sa procedura de demitere a Președintelui. „Să nu uităm că noi ne apropiem de un proces electoral – alegerile parlamentare, iar procedura de demitere a președintelui presupune organizarea unui referendum național, ceea ce nu poate fi organizat în cadrul alegerilor parlamentare și a procedurilor electorale. Să nu uităm că noi din data de 25 decembrie până pe 24 ianuarie este perioada pre-electorală legală, iar din 24/25 ianuarie până în 24 februarie este deja compania electorală nemijlocită pentru alegerile parlamentare. În toată această perioadă, juridic, nu cred că noi putem organiza un referendum pentru demisia președintelui. Deoarece demisia președintelui presupune două elemente: vot în parlament și referendum național. Votul în parlament să zicem că noi am putea să-l facem, dar cum rămâne cu cea de a doua procedură, dacă noi nu le putem duce pe ambele la bun sfârșit, întrebarea este de ce să începem acum ”, a declarat Candu.

Amintim că, anterior președintele Parlamentului a spus că motiv pentru demiterea șefului statului este încălcarea Constituției pentru că nu a promulgat cinci legi care au fost revotate de Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram