/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Culmea corupției! Un bărbat reținut de CNA s-a încumetat să corupă chiar în izolator, alți doi colegi de celulă

12 decembrie 2018, ora 10:11

Un bărbat care a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), s-a încumetat să săvârșească o altă infracțiune legată de corupere, chiar în izolatorul CNA. Acesta ar fi încercat să-i corupă pe alți doi colegi de celulă, susținând că poate să-i influențeze pe ofițerii de umărire penală. Ceilalți doi reținuți însă l-au denunțat. 

Potrivit celor de la CNA, la sfârșitul anului 2017, învinuitul, s-a înțeles cu un consilier din cadrul Consiliului orășenesc Anenii Noi, a solicitat bani în sumă de 20 000 lei, iar ulterior și 2000 de euro de la un om de afaceri, pentru a-i fi prelungit acestuia contractul de arendă funciară a unui terenului din proprietate publică, pe care antreprenorul îl folosea în activitatea sa comercială.

În rezultatul „tranzacției”, subiectul legat de teren a fost inclus în ordinea de zi a ședinței Consiliului orășenesc Anenii Noi, iar ulterior a fost votat de Consiliu. Astfel, contractul de arendă al terenului proprietate publică a fost prelungit pe un termen de cinci ani.

„În continuare, învinuitul, fiind reținut și plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție pentru fapta descrisă mai sus, a comis o nouă infracțiune – trafic de influență, pretinzând de la doi colegi de celulă, figuranți pe alte dosare de corupție – 5 000 și, respectiv, 7 000 euro. În schimbul banilor, acesta susținea că va influența procurorii anticorupție care conduceau urmărirea penală în cauzele în care aceștia erau învinuiți și judecătorii de instrucție care urmau să examineze demersurile privind prelungirea măsurii preventive – arestarea preventivă, în vederea înlocuirii acesteia cu o măsură mai blândă, cum ar fi arestarea la domiciliu sau liberarea provizorie sub control judiciar”, informează CNA.

Ca urmare a denunțului colegilor de izolator, învinuitul a fost reținut din nou. Acesta și-a recunoscut vinovăţia în săvârşirea infracțiunilor incriminate, iar dacă acesta va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă maximă de 7 ani de închisoare, sau o amendă de cel mult 6000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Acum, procurorii anticorupție au finisat urmărirea penală pe acest caz și au diferit justiției cauza penală. Bărbatul este învinuit de săvârșirea infracțiunilor de la art.324 alin.(1) și art.326 alin.(1) din Codul penal, în coparticipație.

Acesta se află în arest preventiv, iar în privința complicelui său urmărirea penală este în desfășurare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram