/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Detalii noi despre atacatorul de la Strasbourg. Ce a strigat în timpul atentatului

missing
12 decembrie 2018, ora 18:24

Procurorul francez, Remy Heitz a spus că bănuitul, în vârstă de 29 de ani, se numește Chérif Chekatt și este născut la Strasbourg în februarie 1989. Acesta ar fi cunoscut autorităților franceze pentru o serie de alte infracțiuni.

Potrivit poliției franceze, atacatorul a fost anterior condamnat la închisoare de 27 de ori, unde se presupune că a fost radicalizat.

Atacatorul a pornit focul marți, 11 decembrie, în jurul orei opt seara, chiar în centrul Strasbourgului, unde se află târgul de Crăciun. În timpul atacului armat, bărbatul a înjunghiat câțiva oameni care se aflau în cale și ar fi strigat „Allah Akbar” (Dumnezeu este mare).

Precizăm că poliţia a fost implicată într-un schimb de focuri cu autorul atacului şi se presupune că acesta are brațul rănit. Procurorul a declarat că bărbatul a reușit să evadeze cu un taxi, care l-a transportat în regiunea Neudorf, ce se află la granița dintre Franța și Germania, unde se presupune că acesta ar locui.

Taximetristul, interogat mai târziu, a spus că pentru a-și justifica brațul însângerat, bărbatul i-a spus că a împușcat 10 oameni în centrul orașului. Când a ieșit din taxi, bărbatul a continuat focurile de armă către polițiști.

Reamintim că, în urma atentatului, cel puțin doi oameni au murit, iar 13 au fost răniți, dintre care opt persoane se află în stare gravă. Printre victimele decedate se numără un turist tailandez, care se afla în vacanță și un localnic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram