Președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, a fost amendat pentru că ar fi blocat intenționat strada în timpul la Marșul Centenar, care a avut loc pe 1 septembrie, la Chișinău. Unionistul spune că va contesta amenda, de 1500 de lei, la Curtea de Apel.

Ne pare rău că aspectul cel mai important, și anume violența la care am fost supuși de polițiști, nu a fost luat în considerație de oamenii legii. Iar apelul fals la 112 nu este cercetat nici până în prezent. Vom contesta amenda! Luptăm în continuare pentru dreptate”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi.

Amintim că, mai mulți participanți ai manifestației dedicate Marșului Centenar au rămas pe 1 septembrie până aproape de miezul nopții în Piața Marii Adunări Naționale unde au protestat pașnic. În aceeași zi, autocarele cu care unioniștii au venit din România la manifestația de la Chișinău au fost oprite de polițiști la intrarea în oraș. Din acest motiv manifestanții din PMAN au mers să convingă polițiștii să permită autocarelor să intre în oraș. Liderii unioniștilor au fost ridicați pe sus de către forțele de ordine după ce aceștia au încercat să blocheze strada, spun polițiștii.