Guvernul l-a numit astăzi pe deputatul din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) Artur Reșetnicov în calitate de judecător la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM).

Judecătorii constituționali, șase la număr, sunt numiți de Parlament, Guvern și Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, după numirea de ieri a lui Corneliu Gurin în calitate de judecător constituțional și numirea de astăzi a lui Artur Reșetnicov în aceeași funcție, CCM a suplinit toate locurile vacante de judecători constituționali, după plecarea Victoriei Iftodi și a lui Igor Dolea.

Mandatul judecătorilor de la CCM este pentru o perioadă de șase ani.

Artur Reșetnicov face parte din așa-zisul „grup al deputaților transfugi”, care au părăsit fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și au trecut la PDM. Acesta face parte din Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.

În perioada anilor 2007-2009, Reșetnicov a fost director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Artur Reșetnicov nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Amintim că ieri, fostul procuror general Corneliu Gurin a fost numit în funcția de judecător constituțional din partea Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), la o zi de la demisia judecătorului CCM Igor Dolea.

Vezi și:

Corneliu Gurin spune cum a fost numit judecător constituțional și cu ce s-a ocupat în ultimii ani, de când a demisionat de la PG