Fostul comunist, actual deputat democrat, Artur Reșetnicov a fost înaintat de Guvern la funcția de judecător al Curții Constituționale. Precizăm că Artur Reșetnicov a intrat în actualul Parlament pe listele partidului Comunist iar în decembrie 2015, împreună cu alți 13 colegi, deputați PCRM, Reșetnicov a anunțat că părăsesc fracțiunea și crează platforma social-democratice pentru Moldova. Ulterior la 10 martie 2017, Marian Lupu a anunțat că cei 14 foști-comuniști au aderat la Partidul Democrat.

În 2010 Reșetnicov ar fi fost răpit, sechestrat şi torturat, potrivit lui, de către persoane necunoscute. Atunci, Reșetnicov a declarat pentru presă: „Am fost răpit în centrul orașului, bătut, urcat în mașina și legat cu cătușe, dus într-o direcție necunoscută, într-o clădire. M-au torturat și au înscenat împușcarea în ceafă ca să mă convingă să dau informații compromițătoare despre Vladimir Voronin. M-au lăsat în stradă cu mâinile și ochii legați”. Deși atunci MAI a deschis un dosar de urmărire penală în cazul presupusului atac asupra lui Artur Reşetnicov, acesta nu a avut finalitate.

În perioada 2007-2009, Reșetnicov a fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova numit printr-o hotărâre a Parlamentului din 1 noiembrie 2007. Pe 25 septembrie 2009, acesta a fost eliberat din funcție printr-o decizie a Parlamentului. El a fost acuzat că a dat indicaţia de a fi nimicite informaţiile operative despre evenimentele din 7 aprilie 2009.

Presa a mai scris că Reşetnicov ar fi chiar unul dintre nepoţii de gradul doi ai lui Vladimir Voronin. De asemenea, mass-media a mai scris că acesta ar avea relaţii strânse cu Moscova, motiv pentru care a fost propulsat în funcţia de şef al SIS la vârsta de numai 32 de ani. Colonelul Valentin Dediu, vice-director SIS, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că în perioada în care Artur Reşetnicov a fost directorul serviciilor secrete moldovenşti, instituţia a fost supusă unei campanii de triere a lucrătorilor. „În aceşti ani, mai mulţi ofiţeri, buni profesionişti, au fost înlăturaţi din funcţii şi înlocuiţi de persoane loiale conducerii comuniste”.

Precizăm că, Reșetnicov s-a născut pe data de 11 noiembrie 1975, în oraşul Ocniţa. Este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. În perioada 1997-2001 a fost lector universitar, activând în paralel şi în calitate de avocat.

În 2001 a fost angajat în Aparatul Preşedintelului Republicii Moldova, exercitând funcţiile de şef al Direcţiei generale, consilier pe probleme juridice, şef al Direcţiei drept şi relaţii publice.

În 2008, a fost decorat de şeful statului cu ordinul „Credinţă Patriei”.