/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Patru polițiști, care au maltratat și amenințat un suspect în biroul unui inspectorat, au primit pedeapsă mai aspră la Curtea de Apel

missing
12 decembrie 2018, ora 09:51

Patru polițiști, care au maltratat și amenințat un suspect de furt, în biroul unui Inspectorat de Poliție Căușeni, au primit recent pedeapsă mai dură la Curtea de Apel, după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe, care le-a dictat acum doi ani pedepse nonprivative de libertate. Astfel, acum, instanța superioară i-a condamnat la cinci ani de detenție. De asemenea, condamnații sunt obliţaţi să-i achite părţii vătămate a unui prejudiciu total de 60 de mii de lei.

Inspectorii activau în cadrul secţiei Poliţie criminală din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Căuşeni și au fost acuzaţi de procurori de „tortură comisă de mai multe persoane, cu folosirea unor instrumente special adaptate în acest scop”. Totuși, sentința a fost pronunțată în lipsa lor, or, condamnații sunt anunțați în căutare.

„Potrivit actului de inculpare, cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 29 mai 2012. În scopul obţinerii unor declaraţii cu privire la comiterea unui furt, poliţiştii l-au maltratat pe un locuitor al satului Fârlădeni. Abuzurile inspectorilor au avut loc în biroul de serviciu al unuia dintre inspectori, victima fiind numită cu cuvinte necenzurate, ameninţată cu privarea de libertate şi lovită crunt cu pumnii, picioarele, precum şi cu alte obiecte special adaptate pentru maltratare. În rezultatul acţiunilor ilegale ale poliţiştilor, victima s-a ales cu multiple traumatisme, fapt confirmat prin rapoartele de expertiză”, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Imediat după acest caz, bărbatul s-a adresat la Procuratură, pe acest fapt fiind pornită o cauză penală, iar poliţiştii deferiţi justiţiei, timp în care aceştia au fost eliberaţi din funcţie.

Condamnații vor fi puși după gratii, după ce vor fi găsiți de oamenii legii.

Decizia este definitivă şi executorie, însă cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram