/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peste o mie de familii, tineri și tinere necăsătorite și-au cumpărat locuințe prin intermediul programului „Prima casă”

12 decembrie 2018, ora 17:45

Până în prezent, 1004 familii și tineri și tinere necăsătorite și-au cumpărat locuințe prin intermediul programului „Prima casă”, din luna martie 2018, de când a fost lansat programul. 

„Mă bucur că acest program ia amploare. Dacă fiecare guvernare reușea în fiecare an să acorde cel puțin 1000 de apartamente, asta ar însemna că mii de familii sau mii de oameni ramâneau aici, acasă, să muncească în Republica Moldova și nu plecau peste hotare”, a comentat premierul Pavel Filip. Acesta a menționat că pentru anul viitor, autoritățile planifică să ajungă la trei mii de beneficiari.

Potrivit reprezentanților Guvernului, în total, prin intermediul băncilor participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 475 milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 238 milioane de lei.

Cele mai multe locuințe prin intermediul Programului au fost procurate în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram