Politicianul găgăuz, fost membru al Partidului Democrat, Nicolai Dudoglo, va candida independent într-o circumscripție uninominală la următoarele alegeri parlamentare, programate pentru februarie 2019. Despre aceasta Nicolai Dudoglo a declarat în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Nicolae Dudoglo a menționat că a hotărât că-și va înainta candidatura la alegeri după ce a fost realizat un sondaj în rândul cetățenilor din UTA Găgăuzia, care a arătat date favorabile în acest sens. Potrivit lui, un asemenea sondaj de opinie se desfășoară acum și în Ceadâr-Lunga și Vulcănești. Candidatura lui Nicolai Dudoglo va fi confirmată la ședința de duminică a Organizația „Noua Găgăuzie”, pe care o conduce. „Organizația noastră va propune și va susține doi candidați: în circumscripția Comrat și în circumscripția Ceadîr-Lunga-Vulcănești”, a declarat politicianul.

Nicolai Dudoglo spune că a avut multe de pierdut cât timp a fost în Partidul Democrat, formațiune care nu se bucură, potrivit lui, de susținere în UTA Găgăuzia. „Dacă nu aș fi intrat în PDM, probabil eram bașcanul Găgăuziei”, a mai spus politicianul