O nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic s-a lăsat cu un protest de susținere a acestuia, dar și cu un contraprotest. Unii au venit să susțină fostul polițist de frontieră, cerând ca acesta să fie eliberat, iar alții au solicitat condamnarea lui pentru viol. Gheorghe Petic ar fi declarat, potrivit unor surse media, că ar fi supus foamei și torturat în penitenciar. De partea cealaltă, autoritatea națională a penitenciarelor a menționat că va veni cu o reacție, după ce se va documenta.

„Aici unde am venit să-l susținem pe Gheorghe Petic. Iată aici sunt colegii mei care au venit să-l susțină și vizavi de judecătorie lume, mulțime adusă aici de reprezentanții lui Șor. Năstase, nu mai apăra un pedofil!”

Ambele manifestații au avut loc în fața Judecătoriei Orhiei, unde acum două zile a fost transferat dosarul lui Petic. Localnicii și-au manifestat indignarea față de judecarea dosarului în orașul lor, venind echipați cu pancarte. Pe numele lui Gheorghe Petic, polițistul care făcuse anterior dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări la frontieră, a fost pornită o cauză penală pentru viol. Acesta urmează să rămână în arest preventiv până pe 21 decembrie.