/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Atenție! De mâine, șoferii care vor fi prinși că au urcat băuți la volan, vor rămâne AUTOMAT fără permis de conducere

missing
13 decembrie 2018, ora 13:48

Începând cu ziua de mâine, 14 decembrie, șoferii care vor fi prinși că au urcat beți la volan vor rămâne automat fără permis de conducere. Aceasta însă nu e tot. Mâine intră în vigoare și alte amendamente la legislație, care prevăd pedepse mai dure pentru conducătorii auto care vor servi alcool înainte se apuce de șofat.

Astfel, potrivit șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, șoferilor care li se va suspenda permisul de conducere, după ce vor fi prinși de inspectorii de patrulare că șofează fiind în stare de ebrietate, nu li se va elibera un permis provizoriu, ci actul va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată.

De asemenea, mașina va fi ridicată și transportată la o parcare specială, iar conducătorul auto va trebui să achite pentru transportare și pentru fiecare oră de parcare a automobilului.

În funcție de gravitate,a cazului, va exista și riscul de anulare a permisului de conducere, menționează Pînzari.

Totodată, șoferii care vor fi prinși băuți la volan nu vor scăpa nici de amenda usturătoare.

„Vă rugăm să nu vă supărați, legea este făcută pentru a fi respectată, dar mai ales pentru a vă ști mereu în siguranță. Vă mai spuneam: “Am băut doar un pahar” e un motiv suficient să vă lăsați mașina în parcare!”, a comentat Alexandru Pînzari pe rețelele de socializare. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram