/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Guvernul a alocat 1,2 mln de dolari din Fondul de Rezervă pentru a-i achita despăgubiri unui investitor american

missing
13 decembrie 2018, ora 16:34

Amintim că, istoria cu Zbigniews a început în 2010, când compania sa ÎCS “Laguardia” SRL a încheiat mai multe contracte de arendă a terenurilor agricole pe o perioadă de trei ani cu proprietarii de terenuri din comunele Vărvăreuca, Roșietici și Coșernița raionul Florești. Însă, autoritățile locale nu au înregistrat contrarele date, astfel primarii comunelor Coşerniţa şi Vărvăreuca au emis două dispoziţii prin care au revocat înregistrarea contractelor depuse de Laguardia SRL şi au înregistrat altele cu compania SC Bio-Alianta SRL.

Potrivit notei informative a proiectului, suma de 1,2 milioane de dolari reprezintă 70% din totalul de 1 792 673,17 dolari SUA, stabilit în hotărârea arbitrală din 28 iunie 2018 de Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii. Prima tranșă de 30% din sumă a fost alocată la 8 noiembrie 2018, și a fost de a 537 801,95 dolari SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram