Un fost polițist este suspectat că a creat o grupare criminală, specializată în jafuri. Acesta, alături de un alt camarad, sunt bănuiți că au săvârșit o serie de furturi din terminale de plată, case amanet și case private.

Procurorii susțin că, fostul polițist își aplica cunoștințele dobândite în activitatea sa de om al legii pentru a camufla presupusele jafuri pe care le făcea.

Cazul este cercetat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și la etapa dată cercetarea penală este finalizată, cauza fiind expediată în instanță.

Prejudiciul cauzat victimelor de către cei doi suspecți este în sumă de aproximativ 700.000 lei.

„Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigator sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate. Țintele făptuitorilor erau casele de amanet, terminalele de plată, domiciliile diferitor persoane fizice. Astfel, gruparea a comis infracțiuni pe teritoriile mun. Chișinău, Bălți, Edineț, Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Criuleni și Orhei”, informează PCCOCS.

Foto: PCCOCS

Potrivit circumstanțelor cauzei, pentru spargerea unui terminal de plată, făptuitorii aveau nevoie de aproximativ 30 secunde, timp în care agenții de pază nu reușeau să intervină.

Astfel, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI susțin că au acumulat probe ce demonstrează comiterea actelor de furt, jaf și tâlhărie, de către această grupare criminală, în 17 episoade.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, învinuiții riscă pedeapsa de la 12 la 15 ani închisoare.