Peste trei sute de muncitori au intervenit noaptea trecută pe drumurile naționale. La deszăpezire au fost utilizate 109 de utilaje speciale, cu care a fost împrăștiată circa 1,6 t de material antiderapant, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). 

Ministrul MEI Chiril Gaburici a convocat astăzi o ședință de urgență la Guvern cu responsabilii de starea drumurilor naționale pe parcursul perioadei de iarnă.

„La moment, circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare. Și în continuare vom depune eforturi pentru ca toate traseele să fie practicabile. Am să merg în teritoriu pentru a inspecta și verifica cum decurg lucrările de curățire a drumurilor. De asemenea, îndemn pietonii și conducătorii să fie atenți în trafic, să respecte regulile de circulație și indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă„, a declarat Chiril Gaburici, potrivit serviciului de presă al MEI.

Reprezentanții ministerului amintesc despre faptul că șoferii și pasagerii se pot informa despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, la întreprinderile de exploatare a drumurilor din teritoriu, inclusiv și la Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” unde funcționează serviciul în regim „non-stop” (telefon: 22-55-30; 74-89-61, email: serviciu@asd.md).

De asemenea, pentru a vedea starea drumurilor și imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră, puteți accesa site-ul www.asd.md.