O legitimație emisă de Serviciul Secret al Germaniei de Est (Stasi) în anul 1985, pe numele actualului președinte al Rusiei, Vladimir Putin, a fost găsită într-o arhivă din orașul Dresden, Germania, informează CNN.

Între 1985 și 1990, Putin a locuit în Dresden, Germania, perioadă în care, pe atunci ofițerul sovietic Vladimir Putin, lucra pentru serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, KGB, scrie sursa citată.

Cu toate acestea, potrivit șefului arhivei unde a a fost descoperit documentul, legitimația Stasi cu numele lui Vladimir Putin nu ar însemna că Putin ar fi lucrat și pentru Serviciile Secrete ale Germaniei de Est (Stasi), ci că documentul ar fi avut doar funcție practică.

Șeful arhivei a declarat că legitimația i-ar fi putut permite lui Putin să intre în birourile Stasi fără nicio opreliște și să recruteze agenți, deoarece nu ar fi fost nevoit să spună că lucrează pentru KGB.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov a spus că descoperirea acestei legitimații nu este cu totul neașteptată. El spune că în acea perioadă, KGB-ul și Stasi erau agenții de inteligență partenere, ceea ce nu ar exclude un schimb de astfel de legitimații pentru a ușura activitatea serviciilor secrete, scrie Reuters.

Foto: edition.cnn.com

Foto: edition.cnn.com