/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O legitimație emisă de Serviciile Secrete ale Germaniei de Est pentru Putin, acum 30 de ani, găsită în arhive

missing
13 decembrie 2018, ora 14:37

Între 1985 și 1990, Putin a locuit în Dresden, Germania, perioadă în care, pe atunci ofițerul sovietic Vladimir Putin, lucra pentru serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, KGB, scrie sursa citată.

Cu toate acestea, potrivit șefului arhivei unde a a fost descoperit documentul, legitimația Stasi cu numele lui Vladimir Putin nu ar însemna că Putin ar fi lucrat și pentru Serviciile Secrete ale Germaniei de Est (Stasi), ci că documentul ar fi avut doar funcție practică.

Șeful arhivei a declarat că legitimația i-ar fi putut permite lui Putin să intre în birourile Stasi fără nicio opreliște și să recruteze agenți, deoarece nu ar fi fost nevoit să spună că lucrează pentru KGB.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov a spus că descoperirea acestei legitimații nu este cu totul neașteptată. El spune că în acea perioadă, KGB-ul și Stasi erau agenții de inteligență partenere, ceea ce nu ar exclude un schimb de astfel de legitimații pentru a ușura activitatea serviciilor secrete, scrie Reuters.

Foto: edition.cnn.com

Foto: edition.cnn.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram