Procurorii vor cere pedeapsă mai dură pentru individul din Cantemir, care a fost condamnat pentru omorul de acum trei luni, a doi bărbați, într-un apartament de pe strada Trandafirilor din Chișinău.

Inculpatul a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie, pentru omor intenţionat şi atac tâlhăresc, dar Procuratura municipiului Chişinău consideră sentinţa prea blândă şi anunţă că o va contesta, pledând pentru o pedeapsă mai aspră pentru inculpat.

„Cazul, despre care publicul a fost anterior informat, a avut loc în dimineaţa zilei de 2 septembrie curent, într-un apartament de pe strada Trandafirilor, din sectorul Botanica. Potrivit probatoriului, inculpatul şi victimele făcuse cunoştinţă în ajun, la o discotecă din capitală, după care au mers împreună acasă la una dintre victime. Profitând de faptul că bărbaţii au adormit sub influenţa alcoolului, inculpatul i-a înjunghiat mortal, după care a sustras din apartament bunuri estimate la peste 37 de mii de lei, părăsind ulterior locul faptei”, informează Procratura Generală (PG).

Corpurile victimelor, de 30 şi 31 de ani, au fost depistate a doua zi după tragedie, de mama unuia dintre aceştia.

Inculpatul a fost identificat şi reţinut la scurt timp, iar până la condamnare s-a aflat în arest. Acesta are 20 de ani şi mai este vizat în alte patru cauze penale pentru comiterea mai multor tâlhării şi jafuri.