/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un nou Centru de Resurse American. Vizitatorii vor avea ocazia să învețe despre cultura și istoria Statelor Unite

13 decembrie 2018, ora 20:07

Noul centru de resurse american are de toate pentru toți. Spre exemplu, cei care ar vrea să-și continue studiile în Statele Unite, pot beneficia atât de sesiuni de informare, cât și de cărți de pregătire.

Aici sunt la moment doar o parte dintre cărțile care urmează să mai vină și pe care viitorii studenți ar putea să le împrumute, pentru a se pregăti amplu pentru susținerea diferitor teste, de tip TOEFL sau SAT. În baza cărora să aplice la universitățile din Statele Unite”, Nadejda Botnaru, consilier pe educație în SUA.

Centrul mai este dotat și cu un printer 3D, la care cei mai creativi și curioși pot învăța să creeze figurine tridimensionale.

Locul acesta este foarte special în America House, deoarece aici participanții au posibilitate să construiască ceva de la zero și să vadă rezultatul final”, Nata Andreev, coordonator programe „American Spaces”

La centru mai activează și voluntari, care pregătesc în fiecare săptămână diverse evenimente pentru public, de la proiecții de filme, la cluburi de conversație, toate, bineînțeles, în engleză.

Avem o listă de evenimente, care sunt, de exemplu, un club de dezbateri, de conversație, proiecții de filme și jocuri trivia, iar noi cu voluntarii alegem cine le va modera”, Anastasia Efemenco, voluntară la America House.

Nu avem limită de vârstă, oricine este interesat de cultura americană și de activitățile noastre este bine-venit la centru”, Daniela Munca-Afteniev, președintă Academia de Inovare prin Educație.

La inaugurarea centrului a fost prezent și noul ambasador al Statelor Unite, Dereck Hogan, alături de ministra Educației, Monica Babuc.

America House reprezintă o oportunitate pentru americani și moldoveni să se reunească și să învețe despre cultura ambelor popoare și oferim mai multe resurse pentru asta”, Dereck Hogan, ambasadorul SUA în Moldova.

„America House” este parte a unei rețele globale de centre americane. Acesta este o continuare a unui proiect deja existent în Capitală. Astfel de centre de resurse activează în alte patru orașe din țară, fiind vorba Bălți, Ceadâr Lunga, Tiraspol și Ungheni.

Reporter: Felicia Crețu
Operator: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram