/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Andrian Candu: Dacă Igor Dodon va merge pe lista socialiștilor la alegeri, s-ar putea să fie sancționat PSRM

missing
14 decembrie 2018, ora 08:38

Dacă președintele Igor Dodon va candida pe lista Partidului Socialiștilor la următoarele alegeri, s-ar putea ca formațiunea să fie sancționată. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit lui, Igor Dodon nu are dreptul să candideze pe listele Partidului Socialiștilor la următoarele alegeri parlamentare deoarece Constituția Republicii Moldova prevede clar că șeful statului trebuie să fie neutru. „Când a devenit președinte, Igor Dodon a renunțat la tot ceea ce înseamnă membru de partid. Deci, n-are dreptul să fie membru de partid. Președintele trebuie să fie neutru”, spune șeful legislativului.

În cazul în care va candida, Igor Dodon ar trebui să-și suspende calitatea de președinte.

Amintim că președinte Igor Dodon a menționat că nu exclude participarea sa la următoarele parlamentare în fruntea Partidului Socialiștilor. Totodată, șeful statului spune că va lua o decizie finală în acest sens după data de 20 ianuarie.

/VIDEO/ Ce spune Dodon despre participarea la viitoarele alegeri și prezența sa la Consiliul Republican PSRM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram