Ce spune Candu despre posibilitatea ca Ilan Șor să devină deputat

14 decembrie 2018, ora 09:26

„Dacă chiar, să zicem, deși poate nu cred, că o persoană condamnată, cum e și Ilan Șor, devine deputat, asta nu îl salvează. Procurorii au venit, l-au ridicat frumușel din sala plenului și l-au dus”, a spus șeful legislativului.

Totodată, Andrian Candu menționează că există riscul ca, timp de trei luni după alegeri, să nu fie format Guvernul. „Vreau să menționez faptul că acesta este un risc mare, un preț de plătit. Atunci când ai Parlament, Guvern, lucrurile sunt administrate”, a spus președintele Parlamentului. Potrivit lui Andrian Candu, anul 2019 nu trebuie să fie ca anul 2015. „În 2019 trebuie să trecem repede și bine prin campanie electorală, prin alegeri, formăm Guvernul și activăm în continuare.”

Despre frauda bancară Andrian Candu a spus că până la ora actuală s-au recuperat două miliarde de lei. „Banii sunt recuperați, pe de o parte, din dosarele penale ale celor condamnați pentru fraudă bancară, din ceea ce ei au furat, pe de altă parte, din lichidarea băncilor”, a declarat oficialul. Andrian Candu spune că există peste 40 de dosare penale, unii sunt condamnați, alții sunt în proces de judecată, alții sunt în investigații. „Sumele respective sunt identificate, unele sume sau active sunt sechestrate. Deja s-a pornit procesul”, a menționat șeful legislativului.

Președintele Parlamentului spune că șeful Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, a anunțat în plenul legislativului că la ora actuală în instanțe de judecată sunt dosare penale care vizează 7,7 miliarde de lei, cu persoanele identificate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram