/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Cum a fost descoperit, de fapt, Titanicul. Adevărata istorie a misiunii de cercetare a faimoasei nave scufundate

missing
14 decembrie 2018, ora 16:26

Într-un interviu acordat pentru CNN, Robert Ballard spune că descoperirea neașteptată a Titanicului a ajuns să servească drept acoperire a unei misiuni secrete a Marinei Americane din timpul Războiului Rece, care a fost recent declasificată și deschisă publicului.

Istoria din spatele Titanicului este cea a submarinelor nucleare de război, Scorpion și Thresher care s-au înecat în Nordul Oceanului Atlantic în anii 60′. În realitate Robert Ballard își dorea să pornească de fapt în căutarea Titanicului însă nu găsea finanțare, astfel el a acceptat misiunea Marinei Americane cu speranța că i se va permite să găsească și Titanicul care se afla între aceste două nave.

Misiunea inițială în care Ballard a fost trimis a fost să se întoarcă la submarinele nucleare, acolo unde s-au înecat acestea, și să verifice starea motoarelor nucleare și dacă acestea sunt în siguranță, cu condiția să nu fie urmărit de ruși. După ce Ballard și-a completat misiunea cu succes, i s-a permis să caute Titanicul, dar doar în 12 zile cât avea la dispoziție. Marina americană nu a crezut însă că Ballard îl va și găsi.

După ce Titanicul a fost găsit, Marina Statelor Unite s-a speriat din cauza publicității și succesului acestuia, care i-ar fi putut da de gol despre submarinele nucleare de război. Oamenii erau însă atât de fascinați de istoria Titanicului încât nu și-au dat seama niciodată, relatează Ballard.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram