Dorin Chirtoacă îl acuză pe ex-liberalul Valeriu Munteanu că ar fi contribuit la împiedicarea lui Vlad Filat de a reveni în funcția de prim-ministru după ce a fost demis din cauza actelor de corupție. Chirtoacă își probează acuzația făcând referire la completarea unei sesizări adresate de un grup de deputați liberali către Curtea Constituțională (CC), prin care se cerea interpretarea interimatului funcției de prim-ministru în perioada în care Guvernul se află în demisie.

Deși sesizarea depusă la CC la 11 aprilie 2013 a fost semnată de mai mulți deputați printre care Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu și Boris Vieru.  Chirtoacă susține că decizia judecătorilor ar fi avut la bază o completare depusă de Valeriu Munteanu.

„Astăzi (n.r. 13 decembrie) am aflat un lucru, chiar de pe site-ul Curții Constituționale (CC): în ziua în care, Filat a fost lipsit de CC de dreptul de a mai fi prim-ministru, V. Munteanu (VM) a depus această „completare”, prin care viitoarea hotărâre cu privire un interimat s-a transformat „miraculos” în hotărâre asupra împotriva unei persoane concrete. Cu o săptămână înainte de aceasta a mai depus o cerere de urgentare tot la CC, cu precizarea că trebuie examinată până la investirea noului guvern”, a scris Chirtoacă atașând documentul de mai jos.

Contactat de TV8, Valeriu Munteanu, a declarat că nu va răspunde cu aceeași monedă la acuzațiile date, însă a precizat că ideea centrală a sesizării și a completării îi aparține lui Mihai Ghimpu, el fiind doar cel care a scris-o și a susținut-o în fața Curții. Munteanu a mai adăugat că și sesizarea privind constituționalizarea limbii române, deși a fost scrisă de el, îi aparține de asemenea domnului Mihai Ghimpu.

Foto: FB/ Dorin Chirtoaca

Foto: FB/ Dorin Chirtoaca

Foto: FB/ Dorin Chirtoaca

Precizăm că pe site-ul Curții găsim sesizarea semnată de mai mulți liberali și completarea: