/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Pretindea bani dându-se drept nepotul unui judecător. Ce riscă un bărbat din Chișinău

missing
14 decembrie 2018, ora 12:06

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada anului 2017, învinuitul, prezentându-se drept jurist și nepot al unui președinte de instanță judecătorească din Chișinău, susținând că îl poate determina pe acesta să influențeze adoptarea unei decizii favorabile de către judecători în interesele unui agent economic pe un dosar civil, pentru care a solicitat și primit suma de 3480 euro.

Învinuitul și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, încheind un acord de recunoașterea a vinovăției cu procurorul, iar dacă instanța de judecată îl va găsi vinovat, învinuitul riscă o amendă în mărime de la 100 la 150 de mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Procuratura menționează că, învinuitul a fost condamnat recent la opt luni de închisoare, pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism (art.281 Cod Penal), pentru alertă falsă cu bombă la judecătoria Chișinău, sediul Centru, săvârșită în vederea amânării unei ședințe de judecată pe o cauză în care învinuitul promisese influențarea deciziei judecătorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram