/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce l-ar întreba cetățenii de rând pe premierul Pavel Filip, dacă acesta ar prezenta raportul de activitate în fața lor

15 decembrie 2018, ora 11:38

I-am încurajat pe cetățeni să ne spună ce întrebări i-ar adresa premierului Pavel Filip dacă acesta ar prezenta raportul de activitate a Guvernului în fața lor. Cele mai mult întrebări sunt legate de domeniul social, de salarii și pensii, dar și de justiție, drept și frauda bancară. 

Anatol Melega spune că este student la o universitate din România. Tânărul a scris că l-ar întreba pe premier ce a făcut pentru ca tinerii să se întoarcă acasă de peste hotare și ce programe de tineret au fost implementate în Republica Moldova. „Noi, tinerii nu am văzut nimic ca să se facă pentru noi. Nu ați făcut altceva decât să încurajați plecarea noastră în afară!”, a scris bărbatul.

Antonina Tiron îl întreabă pe Pavel Filip când vor trăi cetățenii Republicii Moldova ca europenii, cu pensii și salarii mari, cu locuri de muncă. „Când vor fi deschise fabrici și uzine ca tot poporul să revină acasă?”, întreabă femeia. O altă internautăZina Galmadi, întreabă când se vor întoarce guvernanții „cu fața la popor”? „Când salariile medii plătite din buget salariaților o sa fie de 20.000 de lei lunar în Republica Moldova?” – scrie Ludmila Gavrilita.

Larisa Voitova îi cere sfatul lui Pavel Filip în legătură cu faptul cum să economisească pentru a putea trăi dintr-o pensie de invalid de 1342 lei pe lună, iar Veronika Binzari-Diakoumi îl întrebă dacă „îi este rușine în ce hal a ajuns Moldova cu ajutorul lui”?

Un alt internaut, Gheorghe Cocieru, îl întreabă pe premier când ultima dată a mers cu transportul public și când ultima oară a fost prin sate să vadă cum trăiesc oamenii? De asemenea, bărbatul întreabă dacă Pavel Filip a venit cu inițiativa de a verifica calitatea produselor alimentare de la noi. 

Referitor la ultimele numiri în funcții din ultimele zile, Rodion Gavriloi, de exemplu, întreabă dacă ar fi fost mai corect de a organiza un concurs deschis, transparent și echidistant pentru funcția de membru al Curții Constituționale, ocupată de deputatul PDM, Artur Reșetnicov?

De asemenea, oamenii au adresat întrebări legate și de frauda bancară. De ce Șor nu-i închis pentru furtul miliardului, el trebuia primul să fie nu acuma sa dea tușonkă la oameni?”, întreabă Dionisie Ababei.

Premierul a fost întrebat și „cum înțelege noțiunea de „democrație?” și cum explică activitatea guvernului dirijată „democratic” de o persoană care nu deține nici o funcție în stat?” – Silvia Veisa.

Natalia Cavanji îl întreabă pe Pavel Filip cine este de facto prim-ministru, având în vedere că „o altă persoană, care nu deține nici o funcție în stat iese în fața presei cu informații despre deplasare în teritoriu a Guvernului, despre numire în funcție a unora și demisia altora, despre majorarea salariilor lucrătorilor bugetari”.

Mai mulți cetățeni au scris pe pagina TV8 că nu l-ar întreba nimic pe premierul Pavel Filip pentru că „oricum minciuni va spune”.

Amintim că, vineri, prim-ministrul Pavel Filip a prezentat un raport în fața Parlamentului, la ultima ședință a Legislativului, din cadrul sesiunii de toamnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram