/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Igor Dodon promite proteste dacă va mai fi suspendat temporar din funcție

missing
15 decembrie 2018, ora 08:41

După alegeri, președintele Igor Dodon spune că nu va mai tolera să fie suspendat temporar din funcție pentru promulgarea unor legi sau pentru numirea unor miniștri și va ieși în stradă dacă acest lucru se va întâmpla. 

„Dacă se va încerca din nou, prin intermediul Curții Constituționale sau prin alte instrumente să se atenteze la Președinție, noi vom ieși în stradă”, a spus Igor Dodon la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Șeful statului spune că până acum nu s-a lăsat provocat de suspendările temporare pentru ca în Republica Moldova să nu aibă loc o situație similară cu cea din Ucraina, pentru stabilitate, pentru ca PSRM să nu fie exclus din cursa electorală.

Președintele spune că cel mai probabil va iniția o mișcare populară care să apere dreptul cetățenilor la „un președinte legitim”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram