Târgul de Crăciun de la Strasbourg şi-a redeschis vineri porţile în condiţii de securitate ridicată, după ce poliţia franceză a reuşit să îl ucidă pe autorul atacului terorist în care patru persoane au murit şi alte 12 au fost rănite.

Autorul atacului, Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în cartierul Neudorf din Strasbourg, după ce un schimb de focuri cu poliţia, punând astfel capăt unei operaţiuni de două zile care a implicat mai mult de 700 de membri ai forţelor de securitate.

Vineri, jurnalistul italian în vîrsta de 29 de ani, Antonio Megalizzi, a murit ca urmare a rănilor suferite, în ceea ce primarul din Strasbourg, Roland Ries, a spus că a fost, fără îndoială, un act de terorism. Ministerul italian de Externe a comunicat că Megalizzi s-a aflat la Strasbourg pentru a urmări sesiunea plenară a Parlamentului European pentru reţeaua de radio Europhonica.

Atacul asupra renumitului târg de Crăciun de la Strasbourg, o ţintă plină de simboluri religioase, a evocat dificultăţile Franţei în integrarea celei mai mari minorităţi musulmane din Europa de Vest şi în lupta cu militanţii locali inspiraţi de Statul Islamic, scrie Mediafax.