/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Atenție la drum! Codul galben de ghețuș a fost prelungit cu încă două zile

missing
17 decembrie 2018, ora 14:36

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit atenționarea de Cod galben de ghețuș pentru încă două zile. Alerta meteo e valabilă pe întreg teritoriul țării.

Astfel, potrivit SHS, Codul galben de ghețuș va fi valabil până pe 19 decembrie, inclusiv.

În acest context, specialiștii de la SHS atenționează despre riscul de accidentare prin căzătură a pietonilor, îndeosebi a persoanelor în vârstă și creșterea riscului derapajelor şi a accidentelor rutiere.

Se recomandă să stăm acasă, după posibilitate, să mergem pe trotuare cu mare atenție, făcând pași mărunți; șoferilor li se recomandă să reducă viteza atât în localităţi cât şi în afara lor; să-și echipeze maşinile cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor; păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

În ultimele 24 de ore, cel puțin 70 de locuitori ai capitalei au ajuns la spital cu diverse fracturi, după ce au căzut pe gheață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram