/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Canada vrea să anuleze un contract de vânzare de arme către Arabia Saudită

17 decembrie 2018, ora 15:16

Trudeau a declarat că ar fi „extrem de dificil” să renunţe la contract, care a fost semnat de Administraţia anterioară.

Cu toate acestea, din cauza dovezilor privind implicarea unor oficiali saudiţi în asasinarea lui Khashoggi, Canada a anunţat sancţiuni împotriva a 17 persoane din Arabia Saudită.

Trudeau a declarat: „Uciderea unui jurnalist este complet inacceptabilă şi de aceea Canada, de la bun început, a cerut răspunsuri şi soluţii în acest sens”.

Potrivit premierului, contractul de vânzare a armelor către Arabia Saudită este în valoare de 15 miliarde de dolari canadieni, semnat de fostul premier Stephen Harper, în 2014. În cazul în care Canada decide să renunțe la contract, penalităţile pentru încălcarea contractului ar putea depăşi un miliard de dolari canadieni, a mai informat premierul.

Trudeau a fost criticat de către oponenţii politici şi de câţiva activişti pentru drepturile omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram