Colin Kroll, în vârstă de 34 de ani, co-fondatorul popularei aplicații HQ trivia și a platformei video Vine, a fost găsit mort în apartamentul său din New York, duminică dimineața, 16 decembrie. Potrivit nytimes, indiciile inițiale arată drept cauză a decesului o supradoză, dar informația urmează a fi confirmată.

Ofițerii de poliție i-au găsit corpul fără suflare, după ce o femeie cunoscută a lui Kroll, a sunat îngrijorată la 911 și a cerut poliției să verifice asupra stării acestuia în apartamentul său SoHo din Manhattan.

Poliția a mai spus că în apartament au fost găsite droguri precum cocaină și heroină și că datele inițiale arată drept cauză a decesului o supradoză, dar informația urmează a fi confirmată.

Tatăl lui Colin Kroll a spus că fiul său lucra foarte mult. Tatăl a mai adăugat că pentru a supraviețui vieții ispititoare din New York, e nevoie de multă disciplină, în caz contrar drogurile te pot distruge.

Kroll a lansat Vine, o aplicație prin care se puteau crea clipuri de 6 secunde, în 2012, alături de Yusupov și Dom Hofmann. Aplicația a fost achiziționată de rețeaua socială Twitter înainte de lansare, pentru 30 de milioane de dolari.

Vine a ajuns la un maxim de 200 de utilizatori, iar Kroll a fost director general șase luni, în 2014, până când a fost îndepărtat. Twitter a închis aplicația anul trecut, dar clipurile create sunt încă disponibile pe rețeaua socială.

Kroll și Yusupov au lansat aplicația HQ Trivia, un joc cu întrebări de cultură generală, care a ajuns la un maxim de popularitate în septembrie 2017, dar anul acesta a ieșit din Top 100 cele mai descărcate aplicații din App Store, magazinul de aplicații pentru iPhone. Numărul de utilizatori estimați se ridică la peste 2 milioane, iar în septembrie a lansat un al doilea joc, HQ Word.