Compania aeriană Air Moldova este obligată să-i achite lui Ion Andronache două mii de euro pentru întârzierea unui zbor cu opt ore. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție.

Tânărul a dat în judecată compania pentru întârzierea unui zbor cu opt ore în septembrie 2017, după ce compania a refuzat să-i ofere o compensație de 400 de ore. Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză tânărului și a obligat compania Air Moldova să achite o compensație de 400 de euro și penalități pentru întârziere în mărime de 1680 de euro.

Compania a considerat decizia ilegală și neîntemeiată și a atacat-o. La 28 noiembrie, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Air Moldova și a menținut încheierea din 6 septembrie 2018 a Curţii de Apel Chişinău, în cauza civilă la cererea de chemare în judecată depusă de Ion Andronache împotriva Întreprinderii de Stat Compania Aeriană ,,Air Moldova” cu privire la încasarea
sumei cu titlu de compensaţie, penalităţii şi cheltuielilor de judecată. Decizia este irevocabilă.

Tânărul, Ion Andronache, și-a povestit istoria pe o rețea de socializare și a îndemnat cetățenii să lupte pentru drepturile lor.