Un dispozitiv a explodat astăzi, 17 decembrie, în apropierea sediului SKAI TV din capitala Greciei, spărgând fereste şi afectând şase etaje. Autoritățile au anunțat că nu există persoane rănite, însă pagubele materiale sunt mari, potrivit Reuters, citat de mediafax.

Poliţia a informat că un dispozitiv a fost declanşat în apropierea sediului SKAI la 2:35, ora locală, în urma unor avertismente trimise către două publicaţii. Pe pagina web, postul informează că ferestele au fost sparte de la primul la al şaselea etaj.

Dispozitivul conţinea aproximativ 5 kilograme de material explozibil şi a fost plasat pe o alee în apropierea clădirii.

Autoritățile au mai informat că „pagubele materiale sunt mari la aproape toate etajele, cele mai afectate fiind al treilea şi al patrulea, unde sunt localizate birourile angajaţilor”.

Ministrul grec pentru protecţie civică, Olga Gerovassili, a declarat că atacul a vizat democraţia, însă: „cu toate acestea, democrația este protejată şi nu va fi ameninţată”, a mai adăugat aceasta.

SKAI este unul dintre cele mai mari posturi de televiziune din Grecia şi face parte dintr-un grup media care include un post radio şi care este afiliat cotidianului Kathimerini.