Președintele Igor Dodon și Prima Doamnă, Galina Dodon se află într-o vizită în Israel. În cadrul întrevederii, aceștia au fost la Complexul Memorial „Yad Vashem”, zidit în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, președintele a avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine.

I-am relatat Sfinției Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. În special, am remarcat că, potrivit recensămîntului populației, peste 98 la sută din locuitorii țării noastre sunt ortodocși. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei și unul dintre pilonii statalității noastre.”, a menționat Dodon pe pagina sa de facebook.

Totodată, Patriarhul Teofil a înmânat președintelui Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe.

După întrevedere, Patriarhul personal ne-a condus prin locurile sfinte, inclusiv la Biserica Sfîntului Mormînt și în cuvuclie (camera mică a mormîntului) unde în fiecare an, în ziua Învierii Domnului, pogoară Focul Haric”, se mai arată în postare peședintelui.