/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/FOTO/ Igor Dodon a fost decorat cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt

missing
17 decembrie 2018, ora 17:32

De asemenea, președintele a avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine.

I-am relatat Sfinției Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. În special, am remarcat că, potrivit recensămîntului populației, peste 98 la sută din locuitorii țării noastre sunt ortodocși. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei și unul dintre pilonii statalității noastre.”, a menționat Dodon pe pagina sa de facebook.

Totodată, Patriarhul Teofil a înmânat președintelui Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe.

După întrevedere, Patriarhul personal ne-a condus prin locurile sfinte, inclusiv la Biserica Sfîntului Mormînt și în cuvuclie (camera mică a mormîntului) unde în fiecare an, în ziua Învierii Domnului, pogoară Focul Haric”, se mai arată în postare peședintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram