Recent rețeaua socială facebook și-a schimbat setările, iar acum informațiile despre locația de unde sunt administratorii paginilor a devenit publică. Redacția TV8 a examinat din ce țări sunt administratorii paginilor politicienilor din țară. Astfel, în timp ce paginile unora sunt administrate de oameni din Moldova, alții au administratori din Qatar, Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie.

Astfel, pagina de facebook a președintelui Dodon are șapte administratori și toți sunt din R. Moldova, doar din țară sunt și administratorii paginilor lui Andrian Candu și a Maiei Sandu.

În schimb, pagina premierului Pavel Filip pe lângă administratorii din R. Moldova are unul și din Qatar, iar pagina președintelui democrat, Vlad Plahotniuc, este administrată de șase persoane din Moldova și cinci din Statele Unite ale Americii. Pagina liderului Platformei DA, Andrei Năstase, are un administrator din Marea Britanie, iar alți patru din Moldova. Pe cea a lui Ilan Șor o administrează șase persoane din Moldova și una din România. Are administrator din România și pagina fostului premier Vlad Filat.

Deocamdată nu se pot vedea administratorii paginilor lui Constantin Țuțu și Mihai Ghimpu.