/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ O Grădină Zoologică din Marea Britanie, cuprinsă de flăcări. Mai multe animale au murit, iar vizitatorii au fost evacuați

missing
17 decembrie 2018, ora 13:19

Peste 100.000 de lire au fost donate online în mai puţin de 24 de ore de la izbucnirea incendiului. Banii vor fi folosiţi pentru renovarea grădinii zoologice după incendiu.

Directorul de operaţiuni al Zoo Chester, Jamie Christon, a declarat într-un comunicat publicat pe site-ul grădinii zoologice că ziua în care a avut loc incendiul a fost una dintre „cele mai grele” din istoria instituţiei.

Potrivit acestuia, niciun angajat al grădinii şi niciun vizitator nu au avut de suferit în urma incendiului.

Vizitatorii au fost evacuaţi, iar îngrijitorii au reuşit să mute la timp majoritatea animalelor, printre acestea numărându-se grupuri de urangutani din Sumatra şi de giboni argintii – specii aflate pe cale de dispariţie, macaci de Sulawesi, dar şi mai multe exemplare de păsăre-rinocer.

Suntem, devastaţi de faptul că nu am reuşit să salvăm unele dintre insecte, broaşte, peşti şi păsări mici care se aflau în apropierea locului în care a izbucnit incendiul. Este absolut sfâşietor să pierdem orice animal, mai ales după ce activiştii de mediu au depus eforturi atât de mari pentru a înmulţi aceste specii minunate”, a declarat Jamie Christon.

Reprezentanţii grădinii zoologice din nordul Angliei au anunţat sâmbătă, 15 decembie că toţi vizitatorii au fost evacuaţi după ce un incendiu a izbucnit în secţiunea “Pădurea Musonică”, cel mai mare spaţiu acoperit cu profil zoologic din Marea Britanie.

„Chester Zoo” găzduieşte 21.000 de animale pe o suprafaţă de 50 de hectare şi atrage în fiecare an peste 1,9 milioane de vizitatori.

Totodată, nu se cunoaşte cauza care a dus la izbucnirea incendiului, iar reprezentanţii grădinii zoologice vor colabora cu autorităţile care conduc investigaţia.

Foto: twitter/ Mirror Breaking News

Foto: twitter/ FYJ Joinery

Foto: twitter/ Frank Riding Photography

Foto: twitter/ ITV News

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram