Tatăl lui Meghan Markle a lansat luni un apel la reconciliere cu fiica sa, cu care nu a mai vorbit de la căsătoria acesteia cu prinţul Harry, în luna mai, informează AFP, citat de Agerpres.

„Te iubesc foarte mult, eşti fiica mea şi mi-ar plăcea foarte mult să aud noutăţi de la tine”, a declarat Thomas Markle, 74 de ani, într-un interviu acordat canalului britanic ITV.

„Oricare ar fi neînţelegerile noastre, trebuie să le putem rezolva, suntem din aceeaşi familie, aşa că te rog să mă contactezi”, a adăugat el.

„Sper că se va rezolva, nu poate dura o veşnicie”, şi-a exprimat speranţa Markle.

Septuagenarul, care locuieşte în Mexic, nu şi-a putut conduce fiica la altar pe 19 mai la Windsor, din cauza unei operaţii la inimă.

Tatăl lui Meghan a ţinut însă prima pagină a ziarelor după ce a acceptat să pozeze pentru paparazzi în schimbul unei sume de bani, punând familia regală în ipostaze stânjenitoare.

„Nu intenţionez să tac pentru restul vieţii mele. Îmi iubesc foarte mult fiica, ea trebuie să ştie asta, şi as aprecia cu adevărat dacă m-ar contacta sau dacă mi-ar trimite măcar un sms”, a continuat Thomas Markle.

Fosta actriţă şi prinţul Harry aşteaptă primul lor copil în primăvara viitoare.

„Sper că totul va decurge bine şi (…) că voi putea să o văd pe mica Meghan sau pe micul Harry”, a declarat viitorul bunic în timpul interviului pentru care nu a fost plătit, potrivit ITV.

Întrebat despre articolele din presa britanică care menţionează recent atitudinea exagerată pe care ar fi avut-o Meghan faţă de personalul familiei regale, Thomas Markle a declarat că fiicei sale i-a plăcut întotdeauna să „controleze tot”.

„Iubeşte să controleze tot, face parte din natura ei, dar nu a fost niciodată nepoliticoasă din câte ştiu”, a povestit el.