/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un tânăr din Edineț, care a tamponat mortal un frate și o soră, la volanul unui VAZ, condamnat la 11 ani de detenție

17 decembrie 2018, ora 09:58

Un tânăr de 29 de ani, din raionul Edineț, care a tamponat mortal un frate și o soră, fiind în stare de ebrietate la volanul unui automobil de marcă VAZ, a fost condamnat recent la 11 ani de pușcărie. 

Bărbatul a fost condamnat pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, crimă săvârşită în stare de ebrietate, soldată cu decesul unei persoane şi părăsirea locului accidentului rutier.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de cinci ani.

„Tragicul accident s-a produs în noaptea de 12 aprilie 2017, pe traseul central din satul Cuconeştii Noi, când inculpatul, fără a deţine permis de conducere, a urcat beat la volanul unui VAZ, însă nu s-a isprăvit cu conducerea maşinii şi a virat pe acostament, spulberând doi tineri, care erau frate şi soră”, amintește serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Impactul a fost atât de violent, încât tânărul, în vârstă de 23 de ani, a decedat pe loc, iar sora acestuia, de 17 ani, a fost internată în stare gravă la spital.

După ce a comis accidentul, tânărul a fugit de la fața locului, dar a fost reținut de poliție la scurt timp.

Expertizele dispuse de procurori pe caz au arătat că, în momentul impactului, inculpatul conducea cu o viteză de peste 80 km/h.

La aplicarea sentinţei a fost luată în calcul şi pedeapsa aplicată anterior acestuia pentru o altă crimă, şi anume, vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii unei persoane.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram