Jurnalistul moldovean Gheorghe Bobeica și-a anunțat intenția de a candida la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de candidat independent pe circumscripția 50.

„Voi candida independent din partea diasporei pe circumscripția nr. 50. Va fi o luptă crâncenă. Oligarhia din R. Moldova nu va cădea singură, este nevoie astăzi de oameni curajoși, care să vorbească sus și tare, să critice actuala guvernare, să propage idei noi și să scoată R. Moldova din mocirla asta a sărăciei” a declarat Bobeică.

Jurnalistul a mai spus că candidează pentru că R. Moldova are nevoie de dreptate și o merită, iar diaspora poate aduce R. Moldova pe calea cea dreaptă, pe calea Uniunii Europene.

Și reprezentantul diasporei Republicii Moldova din Franța și membru al Partidului Unității Naționale, Dorin Dușciac, și-a anunțat intenția de a candida pe circumscripția Diaspora Europa de Vest la viitoarele alegeri parlamentare din februarie 2019. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de facebook.

Activistul civic Oleg Brega a anunțat printr-o înregistrare video că va candida la viitoarele alegeri parlamentare, însă nu a menționat pe ce circumscripție.

Alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în Republica Moldova pe data de 24 februarie 2019.