/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

A fost descoperit cel mai îndepărtat obiect cosmic al sistemului solar

missing
18 decembrie 2018, ora 17:25

Se crede că obiectul este o planetă pitică cu un diametru mai mare de 500 km. Obiectul VG2018 a fost denumit „Farout”, adică „Îndepărtatul” și este de nuanță roz, ceea ce ar indica prezența gheții în jurul planetei. Potrivit oamenilor de știință, planeta pitică realizează un cerc în jurul soarelui în mai mult de 1000 de ani. Având în vedere distanța obiectului față de soare, existența gheții în jurul lui este foarte probabilă.

Distanța dintre Pământ și Soare reprezintă un AU (o unitate astronomică), iar „Farout” sau „Îndepărtatul” este la o distanță de 120 AU față de soare. Eris, următorul cel mai îndepărtat obiect față de soare se află la distanța de 96 AU față de soare. Pentru referință, Pluto, cea mai îndepărtată planetă descoperită până acum este la 34 AU distanță.

Foto: cnn.com
„Farout”, văzut din telescopul Subarbu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram