După cum a și anunțat, astăzi de Sfântul Nicolae, la sediul renovat al Președinției Republicii Moldova a avut loc slujba de sfințire, oficiată de către Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir. Șeful statului a anunțat despre eveniment printr-o postare pe facebook la care a anexat un film și mai multe fotografii.

Edificiul Președinției nu este doar una dintre cele mai frumoase clădiri din capitala noastră. Este un simbol al statalității noastre. Sper că toate generațiile viitoare vor respecta statalitatea și atributele Republicii Moldova și nu vor admite devastarea simbolurilor de stat”, a scris șeful statului.

Președinția, devastată în timpul protestelor din aprilie, a fost reconstruită de o companie din Turcia, selectată în urma unei licitații. Igor Dodon a spus că statul turc nu a cerut nimic în schimbul banilor pe care îi oferă pentru reparație, deși opoziția l-a acuzat că este o recompensă pentru expulzarea celor 7 cetățenilor turci. Lucrările au costat 7 milioane de euro.