Nu doar copiii și-au lustruit ieri cizmulițele pentru a primi cadouri de la Moș Nicolae. În spiritul sărbătorii, și militarii Armatei Naționale și-au curățat bocancii și i-au aranjat cu grijă, lângă paturi. Se pare că ostașii au fost cuminți, pentru că s-au ales cu daruri. Ce mai exact, nu am reușit să aflăm pentru că ministerul a vrut să rămână o taină. Momentul a fost surprins într-un filmuleț.

Ni se pare logic – suntem ostaşi disciplinaţi şi avem întotdeauna bocancii lustruiţi”, este comentariul care însoțește filmulețul pe pagina de facebook a ministerului Apărării.

Astăzi, creștinii ortodocși îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae. Acesta este considerat făcătorul de minuni, un simbol al milosteniei, generozității și faptelor bune. Acesta este cunoscut în popor drept Moșul care aduce daruri copiilor cuminți. Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova peste 63 de mii de bărbați poartă numele Nicolae sau Nicu, în timp ce în jur de nouă mii de femei se numesc Nicoleta sau Niculina.