/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Compania Disney, acuzată de furt pentru folosirea frazei „Hakuna Matata” în noul film „Lion King”

20 decembrie 2018, ora 14:13

Potrivit The Guardian, fraza „Hakuna Matata” se traduce „nici o problemă” din Swahili, o limbă vorbită în Kenya, Tanzania, Uganda și Republica Democrată Congo.

Fraza „Hakuna Matata” a fost popularizată pentru prima dată în anul 1982 de către trupa muzicală din Kenya „Them Mushrooms”. În anul 1994, fraza a fost împrumutată de Disney, în primul film „Lion King”.

Creatorii petiției spun că împrumutul frazei africane de către compania americană este ne-etică și moral incorectă.

Disney nu trebuie lăsat să comercializeze o idee, pe care nu a inventat-o”, a spus Shelton Mpala.

Profesorul Kimani Njogu a spus: „Aceste companii mari profită de tradițiile culturale, expresiile și stilul de viață  care aparțin Africii. Cu toții știu că această frază este proprietatea oamenilor care au inventat-o și au popularizat-o, fiindcă ea reprezintă cultura Africană. Hakuna Matata nu este doar o expresie, ci un stil de viață, a distracției și a bucuriei. Nu este corect faptul că oamenii din Kenya nu pot vinde astfel de bunuri Statelor Unite, în timp ce Statele Unite le vinde telespectatorilor.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram