Partidul Șor anunță că a relansat în comuna Jora de Mijloc, unde primar este Marina Tauber, primul colhoz. Potrivit unui comunicat al formațiunii, decizia privind restabilirea cooperativei agricole de producție a fost coordonată și cu locuitorii satelor comunei.

„Colhozul „Comuna de Vis” numără 100 de hectare de teren. Consolidarea cooperativei este bazată pe acordul comun al locuitorilor comunei Jora de Mijloc. Colhozul presupune zeci de unități de tehnică, combustibil, semințe și specialiști calificați în prelucrarea terenurilor”, se spune în comunicatul formațiunii.

Partidul Șor se laudă că odată cu crearea noului colhoz, vor fi noi locuri de muncă în mediul rural și se vor atrage investiții, iar fermierii vor avea primele beneficii în 2019. Potrivit partidului, producția va fi cumpărată în mod centralizat și va ajunge pe mai multe pieți de desfacere.

Președintele Partidului ȘOR și primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost astăzi, 20 decembrie, la sediul Autorității Naționale pentru Integritate (ANI), pentru a solicita certificatul de integritate, act necesar pentru depunerea dosarului de participare la viitoarele alegeri parlamentare. Șor a susținut și o conferință de presă, însă nu a vrut să vorbească despre viitoarele alegeri parlamentare.

Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.