/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

ONG-urile de media condamnă orice manifestare de discurs de ură la adresa jurnaliștilor

20 decembrie 2018, ora 17:28

Astfel, mai multe organizații au semnat o declarație prin care condamnă afirmațiile deputatei PLDM Maria Ciobanu, care a reacționat într-o postare pe Facebook, într-un stil lipsit de toleranță, la opiniile transmise de jurnalistul Victor Nichituș: „Simt cum mi-aș dori să-l trăsnesc în moalele capului”.

Atragem atenția, repetat, că discursul de ură nu are nimic în comun cu libertatea de exprimare, inclusiv pe rețelele de socializare. Îndemnăm toți cetățenii, în primul rând demnitarii și funcționarii publici, să manifeste un comportament decent și corect în relațiile cu presa. Reamintim că, atunci când nu sunt de acord cu modul în care jurnaliștii își fac meseria, cetățenii sunt în drept să sesizeze Consiliul de Presă, Consiliului Coordonator al Audiovizualului și alte structuri, care vor examina cazurile respective și vor aplica măsuri de rigoare.

Totodată, facem apel către reprezentanții mass-media ca, prin munca pe care o fac, să dea dovadă de corectitudine profesională, să nu se angajeze în campanii de promovare a politicienilor și să se ghideze de Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram