La câteva zile de la inaugurarea clădirii Președinției, după ce aceasta a fost renovată, președintele țării Igor Dodon promitea că, în circa două săptămâni, instituția va putea fi vizitată de oricine dorește. Promisiunea fost dată uitării pentru o perioadă și astăzi, șeful statului vine cu o nouă promisiune.

Igor Dodon spune că, începând cu data de 15 ianuarie 2019, în clădirea Președinției vor fi organizate excursii o dată sau de două ori pe săptămână.

Potrivit șefului statului, cei care vor dori să viziteze Președinția, se vor putea înregistra în prealabil pe pagina web a instituției.

De asemenea, Igor Dodon susține că, săptămâna viitoare, circa cinci sute de copii din familii nevoiașe vor veni în vizită la Președinție, iar ulterior, excursii similare vor fi organizate și pentru cei mai buni elevi din țară.

Clădirea Președinției a fost inaugurată la mijlocul lunii octombrie 2018, după ce a fost reparată din bani oferiți de Turcia. Costul lucrărilor este estimat la circa zece milioane de euro.